Quan els globus no s’inflen… els molinets també valen! (Tutorial segona part)

La setmana passada us explicava pas a pas com fer unes invitacions infantils de temàtica de globus. Aquesta setmana segueixo amb el tutorial amb la versió d’invitacions de molinets de vent.

Per a què us en feu una idea, així és com van quedar:

IMG_0479b

Per fer aquestes invitacions necessitem:

(Més o menys el material de l’anterior entrada amb alguna variant)

 • Paper scrap de color base (en aquest cas rosa, blanc i kraft)
 • Paper scrap estampat (dos pels molinets i un altre diferent per la part inferior).
 • Cinta de doble cara
 • Glossy accents (o pega)
 • Foam adhesiu
 • Tinta i segells de lletres
 • “Troqueladora” de cantonades
 • “Troqueladora” per fer tires i laterals
 • “Brads” bàsics de colors
 • Tisores i llapis-cúter
 • Retolador negre
 • Washis (en aquest cas també he fet servir uns washis de ganxet)
 • Adhesius i decoracions de fusta

Som-hi!

Per començar, els dos primers passos són comuns amb la primera part del tutorial que podeu veure aquí. I hauríeu d’arribar a tenir alguna cosa similar a la imatge de sota.

DSC_0202

3. A continuació farem els molinets. Agafem els papers de puntets (els que tingueu) i fem dos quadrats. Jo en vaig fer un de més petit (4 cm/costat) i un de més gran (5 cm/costat). A continuació marcareu les diagonals, i amb el llapis-cúter tallarem aquestes diagonals sense arribar al centre, com a 3/4 de la diagonal.

4. Un cop tenim 4 talls en el nostre quadrat, agafarem les puntes i les doblegarem cap al centre. Heu de veure que queda forma de molinet.

DSC_0232

5. Per mi aquest pas és el més “complicat”, si més no on has d’afinar més la punteria i tenir una mica de paciència.

Per a què el molinet s’aguanti com a tal, farem un foradet a l’extrem de cada punta que va al centre del molinet, i també farem un foradet al centre del molinet. Amb el llapis-cúter ho podeu fer perfectament, i si no en teniu amb un punxó o una agulla llanera també ho podreu fer.

Tot seguit, agafareu el “brad” (del color o forma que vulgueu, mentre que no sigui gaire gran) i haurem de passar el “brad” per cada una dels foradets de les puntes i per últim pel foradet del centre. De manera que les puntes s’aniran superposant a mesura que anem passant el “brad”. Un cop l’hem posat al foradet del centre, obrim les pestanyes i així fixem el “brad” i les puntes del molinet. I voilà, ja tindrem el molinet! Us recomano paciència!

6. Per fer la part inferior del molinet, primer enganxarem el molinet a la cartolina amb cinta de doble cara i després li podem fer el bastonet amb retolador negre. Però feel free, aquí podeu fer el pal com vulgueu!

Després agafarem la troqueladora de tires i marges. Tallarem una tira d’uns 4 cm i la troquelarem. Després la tallarem a la mida de la invitació i li farem els cantons rodons.

A continuació ho enganxarem.

7. Per acabar d’arrodonir la part del davant de la invitació, agafarem la cartolina blanca i la kraft i les tallarem a 1 cm aprox. Farem el mateix que per la invitació de globus, i hi posarem el nom del nen/nena amb un segell.

DSC_0218

Per donar-li volum, quan enganxem la cartolina blanca sobre la kraft en lloc de fer servir la cinta de doble cara normal, farem servir el foam de doble cara i així tindrà més volum!

Després hi posarem algun adhesiu de número que tinguem i ja tindrem llesta la part del davant de la invitació! Ue!!

IMG_0482b

Per la part posterior farem el mateix que vam fer per la primera part del tutorial. En aquest cas també vaig utilitzar washi de ganxet i alguna fusteta pintada (i enganxada amb Glossy Accents).

IMG_0483b

Bé, i aquí s’acaba la segona part del tutorial que us consolidarà com els padrins (o papis) més molons del món mundial!

La setmana que ve acabarem aquesta saga de tutorials (que ja sembla una trilogia de novel·la sueca) amb una versió d’invitació de banderoles!

Que tingueu una feliç setmana!

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s